Доступність посилання

ТОП новини

Зниклий посадовець із Дніпропетровська заявляє на відео, що інсценував зникнення


Зниклий 25 лютого директор департаменту корпоративних прав Дніпропетровської міської ради Олександр Величко на відео в інтернеті заявляє, що сам інсценував своє зникнення і що сприяв функціонуванню злочинних схем у місті.

Відео з’явилось у четвер, 5 березня, на порталі YouTube від імені користувача Patriot Dnepr, зареєстрованого в середу, 4 березня, в якого це відео єдине.

Обставини, за яких був зроблений цей запис, наразі не відомі. Зокрема, не відомо, чи не були заяви чиновника вимушені.

На початку запису повідомляється, що Величко здійснює зізнання «при явці з повинною». Чиновник сидить на оббитому дерматином кріслі на фоні стіни з облущеними кахлями й зачитує з паперу текст, адресований, за його словами, прокуророві Дніпропетровської області і начальникові обласного управління СБУ.

У «зізнанні» посадовець повідомляє, що був призначений на посаду у 2011 році за ініціативи секретаря Дніпропетровської міськради і в. о. міського голови Максима Романенка. Він також стверджує, що як юрист займався юридичним супроводженням корупційних схем, до яких нібито були причетні високопосадовці міста.

Він заявляє, що вирішив інсценувати власне викрадення для того, щоб уникнути «участі в незаконних схемах», домовившись із бійцями добровольчих батальйонів. Він стверджує, що про це не знали навіть його рідні.

На відео посадовець також каже, що готовий співпрацювати зі слідством. «Вважаю, що моє щире зізнання має бути враховане органами слідства», – заявляє він і додає, що просить захистити себе як свідка, а також своїх рідних і близьких.

Як повідомили в ГУ МВС у Дніпропетровській області, слідчі у справі про зникнення Величка вже вивчають це відео і продовжують вживати заходів для розшуку посадовця.

Із 25 січня міліція Дніпропетровська розшукує зниклого директора департаменту корпоративних прав міськради Олександра Величка. Кримінальне провадження відкрили за статтею 115 Кримінального Кодексу України «умисне вбивство» з додатковою правовою кваліфікацією «зниклий безвісти».

XS
SM
MD
LG