Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваний у вбивстві Нємцова відмовився від зізнання – правозахисники


Заур Дадаєв
Заур Дадаєв

Обвинувачений у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова колишній чеченський поліцейський Заур Дадаєв відмовився від зізнання, йдеться у звіті на сайті Ради з прав людини при президенті Росії.

Членам Громадської спостережної комісії і президентської Ради з прав людини, які відвідали Дадаєва у СІЗО «Лефортово», він розповів, що два дні провів у наручниках, кайданах на ногах і з пакетом на голові, чекаючи суду, щоб заявити про свою невинуватість.

«Дві доби так провів ... з пакетом на голові. ... Весь час кричали: «Ти вбив Нємцова?». Я відповідав, що ні. ... Я 11 років боровся зі злочинцями, захищав інтереси Росії, а мені не дають слова, тому що я не встиг вивчити якийсь КПК? Де справедливість?», – цитує слова Дадаєва російська газета «Московський комсомолець», кореспондент якої був присутній при спілкуванні обвинуваченого з правозахисниками.

За словами підозрюваного, на момент затримання він був разом зі своїм колишнім підлеглим Рустамом Юсуповим, і правоохоронці пообіцяли відпустити його, якщо Дадаєв зізнається.

На сайті Ради з прав людини при президенті Росії опублікований звіт члена Ради Андрія Бабушкіна про відвідування правозахисниками СІЗО «Лефортово», в якому він вказує, що після затримання Дадаєва, йог околишній колега Юсупов зник. У зв’язку з цим правозахисники направляють запит до ФСБ Росії з приводу місця перебування Юсупова.

Крім того, у звіті йдеться про численні поранення на тілі Дадаєва.

Члени комісії відвідали також двох інших обвинувачених – братів Анзора і Шагіда Губашевих, які також поскаржилися на катування і побиття при затриманні. Губашеві з моменту затримання заперечували свою причетність до вбивства.

На зізнання Дадаєва у вбивстві Нємцова суддя Басманного суду Москви посилалася при обранні йому запобіжного заходу у вигляді арешту.

Дадаєва і ще чотирьох підозрюваних у вбивстві Нємцова заарештували в Москві 7 березня.

Російського опозиціонера вбили пізно ввечері 27 лютого в центрі Москві.

XS
SM
MD
LG