Доступність посилання

ТОП новини

Брехня ЗМІ Росії про ставлення мешканців Слов’янська до Путіна і Порошенка


Російські ЗМІ спотворили результати відеоопитування, використавши лише окремі фрагменти

Російські ЗМІ повідомляють про «настрої» мешканців міста Слов’янська, які, начебто, за результатами бліц-опитування усі довіряють президенту Росії Володимиру Путіну, а недовіру висловлюють українському президенту Петру Порошенку. Однак, оригінал відео, який використали російські журналісти, свідчить про інше.

У середу телеканал Міноборони Росії «Звезда» повідомляє, що в українському місті Слов’янську опитані на вулиці мешканці – всі без винятку – довіряють президенту Росії Володимиру Путіну.

«Журналісти українського «Громадського телебачення» провели соцопитування на вулицях Слов’янська. У мешканців, чиє місто уже довгий час перебуває під контролем українських військових, запитали про ставлення до президентів Росії й України. Так, переважна більшість опитаних негативно висловилася щодо політики Петра Порошенка і до нього самого, зокрема. Знайшлися й ті, хто взагалі не знає, хто він такий. При цьому, ніхто не перепитав журналістів щодо особистості Володимира Путіна. Всі опитані жителі Слов’янська президенту Росії довіряють», — повідомляють російські медіа.

Про це повідомили і на російському «5-му каналі». Там наголосили, буцімто опитували і мешканців Маріуполя.

Такий висновок російські журналісти зробили із ролика «Громадського телебачення Донеччини». Однак із 4-хвилинного відео використали лише одну хвилину – із фрагментами, які б найкраще продемонстрували їхнє твердження:

Доброго дня, скажіть, ви довіряєте Порошенку?

– Ні.

А Путіну довіряєте?

– Так.

Скажіть, ви довіряєте Порошенку?

– Я довіряю лише сам собі.

А Путіну ви довіряєте?

– І йому теж.

Доброго дня, скажіть ви довіряєте Порошенкові?

– А хто це?

Це президент України.

– А… ну ми не в курсі, хто це такий…

Насправді, думки мешканців Слов’янська дуже різняться, критику і недовіру виказують як у бік Петра Порошенка, так і Володимира Путіна. А опитували лише мешканців Слов’янська. Ось і інші відповіді жителів міста, які російське телебачення не показало:

Скажіть, ви довіряєте президентові Путіну?

– Да…а Путіну?! Ні.

А Порошенку?

– А Порошенку так.

Добрий день, скажіть, ви Порошенку довіряєте?

– Я за нього не голосував.

А Путіну Довіряєте?

– Та й Путіну теж ні.

А кому ж ви надаєте перевагу.

– Раніше комуністам, а зараз взагалі нікому не довіряю.

Добрий день, ви довіряєте Порошенку?

– Намагаюсь.

А Путіну?

– Звичайно, ні.

Ви довіряєте Порошенку?

– Так.

А Путіну?

– Був наволоччю і дай бог помре!


Українське місто Слов’янськ перебувало під контролем проросійських бойовиків з середини квітня 2014 року, українські військові повернули контроль над містом на початку липня. Згідно з опитуванням, проведеним у Слов’янську фондом «Демократичні ініціативи» і низки соціологічних служб, більшість жителів Слов’янська і Краматорська вважають, що Донбас повинен залишатися частиною України, або на тих же умовах, що і раніше (27%), або з більшою незалежністю від Києва (45%). За майбутнє Донбасу у вигляді незалежної держави («ДНР» і «ЛНР») висловилися 7% респондентів і ще 5% бачать Донбас частиною Російської Федерації.

10.03.2015
З’явився новий цинічний «фотофейк» проти українців

Прощання із загиблим бійцем видають за ритуальне вітання перед «Правим сектором» і «поліцаями Автомайдану» на колінах далі
09.03.2015
Канал «Россия-24» поширив дезінформацію про мітинг у Празі

А в інтернеті набув популярності ролик, в якому спотворили відповідь Арсенія Яценюка на питання про «курс доллара» далі
06.03.2015
ЗМІ Росії поширили дезінформацію з подачі «Кібер-Беркуту»

Буцімто сервер «Інформаційних військ України» зламано. А також було спотворено зміст тексту, який отримують новобранці «інфовійськ України» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG