Доступність посилання

ТОП новини

Рада наступного тижня може визначити території з особливим порядком місцевого самоврядування – АП


Адміністрація президента, ілюстарційне фото
Адміністрація президента, ілюстарційне фото

Верховна Рада наступного тижня може розглянути питання про визначення районів і територій на Донбасі, на які поширюватиметься особливий порядок місцевого самоврядування, заявляє перший заступник голови Адміністрації президента України Віталій Ковальчук.

«Питання визначення списку районів і територій, до яких має бути застосований особливий порядок організації місцевого самоврядування, визначається Верховною Радою шляхом ухвалення відповідної постанови. Ми не виключаємо, що наступного тижня таку постанову розглядатимуть на відповідному засіданні Верховної Ради», – зазначив він.

У вересні 2014 року Верховна Рада ухвалила закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, у жовтні документ набув чинності.

Цей документ визначає тимчасовий, на три роки від набуття чинності, порядок організації місцевого самоврядування, діяльності органів місцевої влади в окремих районах Донецької і Луганської областей, захоплених проросійськими сепаратистами і російськими військами.

Основна мета закону – «створення умов для якнайшвидшої нормалізації обстановки, відновлення правопорядку, конституційних прав і свобод громадян, створення умов для повернення жителів до вимушено залишених місць постійного проживання, відновлення життєдіяльності в населених пунктах та розвитку цих територій».

Серед іншого, закон призначав позачергові вибори депутатів районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад, сільських, селищних і міських голів в окремих районах Донецької і Луганської областей на 7 грудня 2014 року, які так і не відбулися.

XS
SM
MD
LG