Доступність посилання

ТОП новини

Райони Донбасу з особливим порядком самоврядування визначить парламент – РНБО


РНБО підтримала рішення про визначення меж окремих районів Донбасу, де запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування.

«Рада національної безпеки та оборони підтримала рішення про визначення меж окремих районів, де запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування згідно з законом України «Про особливий порядок місцевого самоврядування на території окремих районів Донецької та Луганської областей» по лінії розмежування, визначеної мінськими домовленостями від 19 вересня 2014 року», – повідомив перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль у в четвер, 12 березня, після засідання.

Коваль зазначив, що для реалізації цього рішення РНБО має бути увалена постанова парламенту та внесені зміни до згаданого закону. За його словами, «особливий порядок» не буде запроваджуватися на територіях, які бойовики захопили після підписання мінських домовленостей 19 вересня минулого року.

8 березня сепаратисти заявили, що вибори на окупованих територіях Донбасу відбудуться тільки після зміни Конституції України.

Представники української влади заявили, що готові говорити з представниками Донбасу, але не з польовими командирами, а з тими, кого населення регіону обере в ході законних виборів, проведених відповідно до законодавства України.

Раніше так званий «спікер» «Народної ради» угруповання «ДНР» Андрій Пургін запросив Володимира Гройсмана в Донецьк змінювати Конституцію.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, але перемир’я систематично порушується.

XS
SM
MD
LG