Доступність посилання

ТОП новини

У Києві ціни на соціальні сорти хліба будуть знижені – Кличко


Віталій Кличко
Віталій Кличко

Завтра у Києві ціни на соціальні сорти хліба у роздрібній мережі будуть знижені. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко після зустрічі з головою наглядової ради компанії «Хліб Києва» (структурним підрозділом якого є «Київхліб») Владиславом Атрошенком.

«Я звернувся до підприємства «Київхліб», що в цій складній економічній ситуації треба шукати такі варіанти розв’язання проблем, які будуть найменш болючими для громадян, особливо соціально незахищених. Не може ціна на хліб підніматися кожного місяця», – наголосив Кличко під час спілкування з Атрошенком.

За словами міського голови Києва, підприємство має розглянути способи закупівлі борошна, інших інгредієнтів за конкурентною і нижчою ціною.

«Вже завтра, в суботу, максимум о другій половині дня, буде стара ціна на соціальний хліб», – пообіцяв Владислав Атрошенко.

12 березняк компанія «Київхліб» встановила нові відпускні ціни на свою продукцію – середня вартість хліба зростає на 25-30%. У «Київхлібі» пояснили, що змушені підняти ціни через знецінення гривні, подорожчання борошна, цукру, олії, електроенергії і газу. Ці чинники призвели до зростання собівартості виробництва.

Тепер відпускна ціна хліба «Українського» становитиме тепер 8 гривень 58 копійок (з 18 лютого ціна була 6 гривень 90 копійок), нарізний київський батон коштуватиме 7 гривень 20 копійок (з 18 лютого – 5 гривень 34 копійки). Зросла ціна і на інші види так званого «соціального» хліба.

18 лютого «Київхліб» вже підвищував ціни на свою продукцію на 10-12%.

Підприємство «Київхліб» є найбільшим виробником хліба й хлібобулочних виробів у Києві й Київській області.

XS
SM
MD
LG