Доступність посилання

ТОП новини

Коломойський пішов у відставку з посади голови Дніпропетровської облдержадміністрації


Порошенко підписує заяву про відставку Коломойського
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:32 0:00

Виконувачем обов'язків голови Дніпропетровської ОДА призначено Валентина Резніченка

Президент України Петро Порошенко задовільнив прохання Ігоря Коломойського про відставку з посади керівника Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Відповідний указ глава держави підписав під час зустрічі з ним. Про це інформує офіційне інтернет-представництво президента.

Порошенко наголосив на тому, що Дніпропетровщина має залишатися надійним захисним рубежем на Сході України. «Маємо забезпечити мир, стабільність та спокій. Дніпропетровщина повинна залишатися бастіоном України на Сході, захищати мир та спокій громадян», – сказав президент.

За словами глави держави, виконувачем обов'язки голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації призначено Валентина Резніченка.

Коментарів самого Ігоря Коломойського з приводу цього наразі немає.

Верховна Рада минулого тижня ухвалила зміни до закону про акціонерні товариства – знизила кворум для проведення загальних зборів акціонерів для всіх АТ, незалежно від їх виду власності до 50% + 1 акція. Держава володіє 50 + 1% акцій «Укрнафти», але регулярно мала труднощі з проведенням зборів акціонерів даної компанії (структури групи «Приват» Ігоря Коломойського, які контролюють 42% акцій «Укрнафти», найчастіше впливали на це). Ухвалення рішень щодо розподілу чистого прибутку і виплати дивідендів, щодо менеджменту були ускладнені. Підтримані парламентом зміни до закону про акціонерні товариства ці складності знімали. Невдовзі після такого рішення Верховної Ради, у неділю, 22 березня будівлю компанії «Укрнафта» у Києві взяли під охорону озброєні люди. Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський, прибувши на місце події, пояснив це загрозою рейдерського захоплення.

А у на сто відсотків контрольованій державою компанії «Укртранснафта» минулого тижня на засіданні її Наглядової ради вирішили відсторонити Олександра Лазорка від виконання обов'язків голови правління. Перед тим міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин ініціював звільнення Лазорка за розтрати на зберігання технологічної нафти на потужностях групи «Приват». Лазорко не забажав залишати своє робоче місце та забарикадувався в кабінеті. До цього конфлікту особисто долучився Ігор Коломойський, особисто прибувши до офісу цієї компанії в Києві. Того дня, 19 березня, він завадив зміні керівництва «Укртранснафти».

Також Коломойський обматюкав тоді журналіста Радіо Свобода Сергія Андрушка, який поцікавився, що голова Дніпропетровської облдержадміністрації робить вночі в офісі держпідприємства.

Коломойський у наступні дні відмовився особисто вибачатися перед Сергієм Андрушком. А президент Порошенко оголосив Коломойському догану за «порушення професійної етики»​.

XS
SM
MD
LG