Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина зупинила виплати більш як 3 тисячам переселенців – соцзахист


Переселенці біля волонтерського центру в Слов'янську, 7 лютого 2015 року (ілюстраційне фото)
Переселенці біля волонтерського центру в Слов'янську, 7 лютого 2015 року (ілюстраційне фото)

У березні установи соціального захисту Дніпропетровщини провели 13 тисяч перевірок і виявили, що понад три тисячі переселенців з Донбасу, зареєстрованих в області, не живуть за місцем проживання. Цим людям зупинили всі соціальні виплати, повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Сливна.

За її даними, після кожної перевірки, де з’ясувалося, що людина не проживає за вказаною адресою, соцпрацівники залишають повідомлення з проханням звернутися до Міграційної служби в 10-денний термін.

«Якщо це не відбувається, то виплати зупиняються. Хочу наголосити, що ми не скасовуємо виплати, а лише зупиняємо. Як тільки людина повідомляє про своє місце проживання, виплата поновлюється», – пояснила Валентина Сливна.

Водночас у Дніпропетровському координаційного центрі допомоги переселенцям «Допомога Дніпра» Радіо Свобода повідомили, що також проводять перевірки тих, хто звертається по матеріальну підтримку. Випадків виявлення псевдопереселенців не зафіксовано, поінформував Радіо Свобода керівник центру Владислав Макаров.

«Всі, хто до нас приходить уперше, якщо вони не мають довідки із соцзахисту, то ми їх направляємо до управління, де вони мають зареєструватись, а згодом перевіряємо, чи вони це зробили. Ми надаємо допомогу всім, але наполягаємо, щоб вони зареєструвались, адже без реєстрації вони не зможуть нікуди поїхати тощо», – сказав Владислав Макаров.

За його словами, щодня до центру по допомогу звертається від 30 до 50 приїжджих з Донбасу. Напередодні центр дав тимчасовий прихисток 17 людям, яких волонтери вивезли з села Амвросіївка, у подальшому їх переправлять на проживання до Одеської області. Керівник центру також зазначив, що потреби дніпропетровського координаційного центру для переселенців незмінні, передусім це засоби особистої гігієни і дитяче харчування.

За офіційними даними, наразі на Дніпропетровщині зареєстровано понад 80 тисяч переселенців з Донбасу.

XS
SM
MD
LG