Доступність посилання

ТОП новини

Суддя Басманного суду не задовольнив клопотання про відвід – адвокат Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Суддя Басманного суду Москви не задовольнив клопотання захисників української льотчиці Надії Савченко про відвід. Про це у своєму twitter повідомив адвокат Микола Полозов.

Захисник також повідомив, що суддя пішов до нарадчої кімнати, рішення щодо розгляду скарги української льотчиці Надії Савченко планують оголосити о 17:30 за київським часом.

«Суддя Карпов заквапився до нарадчої кімнати, не давши Савченко висловитися. Зупинили. Надія зробила заяву», – написав Полозов.

Раніше захисники Савченко заявили про відвід судді.

Басманний суд Москви розглядає скаргу адвокатів української льотчиці на рішення Слідчого комітету Росії про об’єднання в одну кримінальних справ стосовно Савченко про загибель російських журналістів і незаконний перетин нею російського кордону.

У залі суду присутній лікар, повідомив адвокат Микола Полозов. За його словами, «клітку з Надією Савченко щільно охороняє 12 поліцейських».

Раніше Савченко повідомила, що російські медики не пускають її на засідання Басманного суду у зв’язку з її станом здоров’я. 16 березня Савченко відновила голодування.

У грудні минулого року вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG