Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: слідство щодо незаконного звільнення Лозінського завершили


Головна військова прокуратура завершила досудове розслідування за фактом незаконного звільнення від відбування покарання колишнього народного депутата Віктора Лозінського, засудженого за вбивство.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, досудове розслідування встановило, що голова Бориспільського міськрайонного суду Київської області 3 червня 2014 року постановив завідомо неправосудну ухвалу, якою звільнив Лозінського з ув’язнення.

«Зазначений злочин суддя вчинив при пособництві першого заступника прокурора Київської області та начальника відділу прокуратури Київської області, які умисно не внесли апеляційну скаргу на це завідомо неправосудне судове рішення», – йдеться в повідомленні.

Як заявили в ГПУ, голові суду і колишньому першому заступнику прокурора Київської області оголосили про підозру.

4 червня минулого року Бориспільський міськрайонний суд Київської області ухвалив рішення достроково звільнити Лозінського з-під варти начебто за станом здоров’я й 11 червня засуджений вийшов на волю. 12 червня правоохоронці затримали Лозінського біля Білої Церкви Київської області й доставили назад у колонію.

Раніше, у березні, Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ пом’якшив вирок Лозінському, якого раніше було засуджено за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, призначивши йому нове покарання у вигляді 10 років (зменшивши покарання з 15 років).

Олійник загинув 16 червня 2009 року в результаті сутички на території мисливських угідь із Лозінським, а також тодішніми прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком й начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським.

XS
SM
MD
LG