Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії про смоленську катастрофу: порушень у діях російських диспетчерів не було


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Жодних порушень у діях російського керівництва польотами виявлено не було, заявляють у Слідчому комітеті Росії, реагуючи на звинувачення польської військової прокуратури на адресу російських диспетчерів, яких підозрюють у ненавмисному спричиненні смоленської авіакатастрофи 2010 року.

«Вони (диспетчери. – ред.) діяли в точній відповідності як з інструкціями, так і з міжнародними нормами. Стенограми записів з пункту управління польотами давно є у відкритому доступі, там повністю відображені попередження екіпажеві про відсутність умов для прийому судна, попередження диспетчерів про наближення землі і необхідності відходу на друге коло», – заявляють у відомстві.

У Слідчому комітеті Росії заявляють, що всі ці попередження було проігноровано екіпажем, який, відповідно до міжнародних норм цивільної авіації, повністю несе відповідальність за виконання польоту і за прийняття рішення про посадку літака.

Сьогодні польська головна військова прокуратура висунула звинувачення двом російським диспетчерам польотів у справі смоленської катастрофи. Працівників смоленського летовища підозрюють у ненавмисному спричиненні авіакатастрофи.

10 квітня 2010 року польський президентський літак з 96 пасажирами і членами екіпажу упав під час посадки за умов туману в аеропорту російського міста Смоленськ. Офіційна делегація прямувала на вшанування співвітчизників, вбитих у Катині під час Другої світової війни. Крім тодішнього президента Польщі Леха Качинського, загинули інші представники влади країни.

XS
SM
MD
LG