Доступність посилання

ТОП новини

Пушилін: Зустріч контактної групи пройде в першій половині квітня


Денис Пушилін
Денис Пушилін

Чергова зустріч контактної групи з врегулювання ситуації в Україні пройде в першій половині квітня. Про це «Русской службе новостей» заявив так званий«віце-спікер» угруповання «ДНР» Денис Пушилін.

Однак точної дати такої зустрічі він не назвав. На зустрічі угруповання «ДНР» і «ЛНР» мають намір підняти питання «невідповідності постанови Верховної Ради про порядок самоврядування положеннями документа, ухваленого за підсумками зустрічі в Мінську 12 лютого 2015».

«Для продуктивного продовження мирного плану нам необхідно домогтися, а Україні реалізувати скасування постанови Верховної Ради. Треба прийняти все так, як це приписується «Комплексом заходів з виконання мінських угод», а не так, як їм заманулося», − сказав Пушилін.

Раніше він також повідомив, що конкретних пропозицій про дату нової зустрічі від представників контактної групи не надходило.

17 березня 2015 Верховна Рада ухвалила постанову про визначення окремих районів Донбасу з особливим порядком місцевого самоврядування. Згідно з документом, такий порядок буде введений тільки після позачергових виборів. Території Донецької та Луганської областей в документі названі окупованими. У відповідь лідери угруповань«ДНР» і «ЛНР» заявили, що, відмовивши Донбасу в особливому статусі, Київ розтоптав крихкий мир і завів ситуацію у безвихідь.

XS
SM
MD
LG