Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики пригрозили спостерігачам ОБСЄ розстрілом − звіт ОБСЄ


Місія ОБСЄ за 100 кілометрів від Донецька. Ілюстраційне фото
Місія ОБСЄ за 100 кілометрів від Донецька. Ілюстраційне фото

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ намагалися домовитися про продовження режиму припинення вогню в Широкине, щоб очистити підконтрольну Україні частину селища від боєприпасів, але отримали від бойовиків «угруповання» погрози розстріляти їх. Про це йдеться в останньому звіті місії.

«СММ попрямувала через північ Широкиного і пройшла блокпост «ДНР» на автомагістралі Е-58. Спостерігачі зустрілися з відповідальним за Широкине «командиром». «Командир» демонстрував агресивну поведінку стосовно СMM і сказав, що це буде останній СMМ-патруль у бік підконтрольного «ДНР» села і СMM буде розстріляний у разі, якщо вони спробують повернутися», – йдеться в документі.

Він зазначив, що спостерігачам знадобиться супровід «ДНР», якщо вони захочуть знову в’їхати на підконтрольну бойовикам територію. Що стосується пропозиції про припинення вогню, він погодився припинити обстріл доти, поки його позиції також не обстріляні.

Раніше повідомлялося, що спостерігачі СММ ОБСЄ назвали ситуацію в Широкиному катастрофічною.

СММ ОБСЄ станом на середу, 25 березня, повідомляло про те, що члени місії відвідали три місця зберігання відведених важких озброєнь угруповання «ЛНР» у Луганській області – і в усіх трьох випадках там не виявилось ніяких озброєнь, що мали бути відведені.

Село Широкине, що за 20 кілометрів від Маріуполя, було останніми днями місцем запеклих боїв. Інтенсивні сутички тривають і біля Донецького аеропорту та сусідніх із ним сіл. У цих та інших порушеннях режиму припинення вогню і відведення важких озброєнь, що передбачено Мінськими домовленостями, сторони звинувачують одна одну.

XS
SM
MD
LG