Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти за ніч не вели вогню, та провокації тривають – штаб АТО


Ілюстраційне фото: українські сапери знешкоджують невибухлі боєприпаси в селі Луганське Донецької області, фото 27 березня 2015 року
Ілюстраційне фото: українські сапери знешкоджують невибухлі боєприпаси в селі Луганське Донецької області, фото 27 березня 2015 року

Речник штабу антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко повідомив у неділю, 29 березня, що ситуація в зоні АТО дещо стабілізувалася – протягом минулої доби фактів застосування ствольної артилерії та бронетехніки з боку бойовиків не зафіксовано. Також після 21.30 до світанку не було жодного ворожого обстрілу позицій українських сил та населених пунктів, сказав він.

Протягом минулої доби загиблих серед українських військовослужбовців немає, двоє поранені.

Водночас, заявив речник, збройні провокації бойовиків, як і раніше, стаються по всій лінії зіткнення від Азовського моря до центральної частини Луганщини. Місця найбільшого напруження – село Широкине і район Донецького аеропорту.

Неспокійно і в районі Бахмутської траси – підтверджується факт ворожого обстрілу безпосередньо по селу Сміле Слов’яносербського району Луганської області з реактивної установки «Град», сказав Лисенко.

Він не коментував заяву, яку зробили в окупованому Донецьку сепаратисти з угруповання «ДНР». Ті стверджували в неділю, 29 березня, що за попередню добу налічили 20 випадків порушень режиму припинення вогню з боку українських силовиків.

Підтверджень чи заперечень цих повідомлень із інших джерел наразі немає.

Режим припинення вогню вчергове оголосили в зоні антитерористичної операції ще з 15 лютого, але перестрілки, обстріли й бойові сутички час від часу тривають далі. Сторони звинувачують у цих порушеннях одна одну.

XS
SM
MD
LG