Доступність посилання

ТОП новини

У Раді пропонують тимчасово відсторонити Яценюка від роботи


Юрій Дерев’янко
Юрій Дерев’янко

У Верховній Раді України хочуть створити тимчасову слідчу комісію щодо перевірки фактів корупційної діяльності в Кабміні, які нещодавно навів голова Державної фінансової інспекції Микола Гордієнко. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав позафракційний народний депутат України, член комітету з питань запобігання і протидії корупції Юрій Дерев’янко.

За словами депутата, один із пунктів постанови передбачає відсторонення від роботи на три місяці прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Саме стільки працюватиме парламентська слідча комісія.

«Я переконаний, що наступного тижня буде ставитися питання на погоджувальній раді про те, щоб ця постанова була включена в порядок денний і щоб це резонансне питання, після Революції гідності крадіжки більше ніж на 7 мільярдів гривень, розслідувалося абсолютно публічно, прозоро із залученням ЗМІ», – розповів Дерев’янко.

На його думку, щоб уникнути конфлікту інтересів, комісію має очолювати депутат не від «Народного фронту», адже звинувачення стосуються уряду і прем’єр-міністра.

Прем’єр Арсеній Яценюк попросив Генеральну прокуратуру провести розслідування з приводу обвинувачень на адресу уряду з боку відстороненого від посади голови державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка.

Раніше відсторонений від виконання обов’язків голови Державної фінансової інспекції Микола Гордієнко звинуватив уряд у корупції та звернувся до Генпрокуратури для притягнення до відповідальності винних посадових осіб. Гордієнко, зокрема, заявив, що в ході перевірки приватизації «Укртелекому» доведено факт невиконання зобов’язань, що є підставою для негайного скасування договору. За його словами, повернення у державну власність «Укртелекому» гальмується урядом. Гордієнко заявив, що уряд блокує розкриття корупційних схем часів Миколи Азарова. У відповідь на це Яценюк закликав Генеральну прокуратуру провести розслідування з приводу обвинувачень на адресу уряду з боку Гордієнка.

Перед цим прем’єр доручив провести службове розслідування щодо діяльності Держфінінспекції та її керівника.

XS
SM
MD
LG