Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі Україна захищає майбутнє всієї Європи – Порошенко


Порошенко зустрівся із конгресменами США
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:49 0:00

Порошенко зустрівся із конгресменами США (відео)

Україна готується захищати свою свободу, демократію і незалежність, заявив український президент Петро Порошенко під час зустрічі з конгресменами США у Києві у понеділок, 30 березня.

«Україна захищає не лише свою незалежність, українські воїни захищають майбутнє усієї Європи», – сказав Порошенко, якого цитує його прес-служба.

Лідер більшості у Палаті представників Конгресу США Кевін Маккарті наголосив, що Україну підтримують як республіканці, так і демократи. Також, за його словами, підтримки України набуває все більшого значення в американському суспільстві.

Підтримку Україні висловив також голова комітету збройних сил Палати представників Конгресу США Вільям Торнберрі.

«Ми всі підтримуємо українців у вашій боротьбі за незалежність і свободу. Російська агресія проти України зачіпає кожного з нас», – сказавТорнберрі.

У понеділок, 30 березня, до Києва прибула делегація конгресменів США, серед яких і голова комітету зі збройних сил Палати представників республіканець Вільям Торнберрі, а також і сам лідер республіканців у нижній палаті Конгресу Кевін Маккарті.

Очікується, що метою візиту буде обговорення питання про можливість надання Україні летальної зброї від США для гарантування миру і безпеки на сході.

За резолюцію, яку винесли на розгляд Конгресу минулого тижня, проголосували і демократи, і республіканці. Її автор, конгресмен Еліот Енгел, заявив, що Сполучені Штати мають вжити рішучих кроків для припинення кровопролиття в Україні.

XS
SM
MD
LG