Доступність посилання

ТОП новини

Високопосадовцям міліції Києва часів Майдану повідомлено про підозру – Генпрокуратура


Колишньому виконувачу обов’язків начальника Головного управління МВС у Києві та його заступнику – начальнику громадської безпеки столичної міліції повідомлено про підозру в організації штурму Майдану в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури вранці 31 березня.

Управління спеціальних розслідувань ГПУ у провадженні про вчинення умисних вбивств та за іншими фактами незаконної протидії акціям протесту в листопаді 2013 року – лютому 2014 року зібрало «докази причетності керівників органів внутрішніх справ до організації здійснення силової операції правоохоронних органів з 18 на 19 лютого 2014 року з метою розгону учасників акцій протесту на майдані Незалежності».

За результатами розслідування повідомлено про підозру колишньому виконувачу обов’язків начальника Головного управління МВС у Києві та його заступнику – начальнику громадської безпеки ГУ МВС у Києві.
Їм закидають віддавання наказів, внаслідок яких «були вчинені вбивства 13 громадян та спричинені тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості більше 130 особам».

Підозрювані оголошені в розшук. У лютому 2014 року обов’язки начальника столичної міліції виконував Валерій Мазан, його заступником був Петро Федчук.

XS
SM
MD
LG