Доступність посилання

ТОП новини

Заарештованих у справі Нємцова звинувачують у найманому вбивстві


П’ятьох заарештованих у справі про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова звинувачують у вбивстві, скоєному організованою групою за наймом, повідомили у Московському міському суді.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що слідство нібито виключає версію замовного вбивства, а як пріоритетну розглядає вбивство за мотивами «політичної чи релігійної помсти» – за висловлювання політика про іслам і в підтримку карикатуристів з французького журналу «Шарлі Ебдо».

Соратники і рідні Бориса Нємцова не вірять у версію про його вбивство ісламськими радикалами. Опозиціонер Ілля Яшин назвав її «замовленням Кремля». Старша дочка Бориса Нємцова, Жанна, заявила, що подібна версія здається їй смішною і безглуздою. Вона також зазначила, що діяльність її батька була спрямована «не проти ісламу, а проти чинної влади», тому слідству вона не вірить.

Напередодні діти Бориса Нємцова написали клопотання про визнання їх потерпілими у справі про вбивство батька, повідомив «Інтерфакс» з посиланням на адвоката Вадима Прохорова.

На даний час у справі про вбивство Бориса Нємцова заарештовані п’ять осіб – Заур Дадаєв, Тамерлан Ескерханов, Рамзат Бахаєв, а також Анзор і Шагід Губашеві.

Борис Нємцов був убитий в центрі Москви пізно ввечері 27 лютого.

XS
SM
MD
LG