Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ та СБУ перевірять Олега Калашникова щодо причетності до сепаратизму


Генпрокуратура та СБУ перевірять Олега Калашникова щодо причетності до організації тітушок під час Євромайдану і до сепаратизму. Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на звернення народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Ольги Червакової.

Раніше Червакова звернулася до Генеральної прокуратури та СБУ з проханням перевірити дії Олега Калашникова на предмет причетності до організації тітушок під час Революції гідності і закликів до сепаратизму.

«В останні роки ми бачили, що Калашников «ляльководив» мітингами і наметовими таборами регіоналів. Є низка відеозаписів і свідчень очевидців, що саме він був причетний до організації тітушок, які займалися вбивствами і побиттям мирних громадян під час Євромайдану, розпалював ненависть східної України до західної України. Я попросила Генеральну прокуратуру вивчити всі факти і дії Калашникова на предмет причетності до таких дій, бо на всіх телеканалах є відео про те, що саме цей регіонал стояв на чолі тих кримінальних злочинів », – заявила Червакова, слова якої цитує прес-служба «Блоку Петра Порошенка».

За словами депутата, друге звернення було направлено до СБУ, воно стосується вже нинішніх висловлювань Калашникова.

«Зараз він відкрито анонсує нові акції, готує гопників і маргіналів до нових бандитських «звершень». Це абсолютно сепаратистські, антидержавні заклики, які порочать українську державу, владу, закликають до антидержавного заколоту, до збройного перевороту», – вважає депутат.

Наразі Олег Калашников не коментував звернення Червакової до правоохоронних органів. На своїй сторінці в Facebook нинішню українську владу він називає «хунтою».

Калашников став відомий у 2006 році. Тоді група людей, серед яких був депутат від Партії регіонів Олег Калашников, завадила роботі телевізійної групи телеканалу СТБ під стінами Верховної Ради України. Вони силоміць відібрали касету у знімальної групи СТБ, журналісти були побиті. Після інциденту прокуратура порушила кримінальну справу, однак Калашникова тоді до відповідальності не притягли.

XS
SM
MD
LG