Доступність посилання

ТОП новини

Конгресмен: конфлікт в Україні важливіший для світу, ніж війна із «Ісламською державою»


Вільям Торнберрі
Вільям Торнберрі

Війна в Україні значить для світу набагато більше, ніж конфлікт в Ємені чи протистояння із бойовиками «Ісламської держави», заявив, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, американський конгресмен-республіканець Вільям «Мак» Торнберрі.

«У світі зараз існує багато конфліктів, але я думаю, що жоден із них не є важливішим, ніж конфлікт в Україні. Цей акт агресії загрожує стабільності не лише європейських країн, а і всього світу. Він ставить під загрозу те, що люди можуть самі вирішувати свою долю», – наголосив конгресмен.

За його словами, конфлікт на сході України є найбільшою загрозою світу з часів Другої світової війни.

Торнберрі також розповів, що під час візиту до Києва члени делегації зустрілися з президентом та прем’єр-міністром України.

Війна на сході України важливіша за інші світові конфлікти – конгресмен США
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:36 0:00

«Ми також зустрілись із членами місії ОБСЄ, отримали нову інформацію щодо бойових дій та постачань американської зброї на фронт. Крім того, ми поставили держпосадовцям низку питань не лише з військової сфери, а й, наприклад, з антикорупційної», – зазначив конгресмен.

За його словами, тепер Конгрес краще розумітиме, що планує український уряд і якою може бути підтримка США у цьому напрямку.

Конгресмен Вільям Торнберрі очолює комітет збройних сил нижньої палати Конгресу. На думку експертів, американська делегація приїхала вивчати військову ситуацію в Україні. Також експерти вважають, що українці мають довести, що впораються із новою зброєю.

Делегація Конгресу США – республіканці Вільям Торнберрі, який очолює Комітет збройних сил, та Кевін МакКарті, лідер республіканців у нижній палаті Конгресу прибули до Києва 29 березня.

XS
SM
MD
LG