Доступність посилання

ТОП новини

Заява спостерігачів Ради Європи є необґрунтованою – МВС


Заява Міжнародної дорадчої групи при Раді Європи про те, що нібито були системні перешкоди з боку МВС у розслідуванні злочинів на Майдані, викликає подив і є необґрунтованою. Про це йдеться у заяві міністерства.

«МВС, особливо в перші дні після повалення режиму Януковича, взяло на себе основну роботу з визначення дійових осіб і забезпечення збору та зберігання речових доказів. Разом із тим, керівництво у розслідуванні цих кримінальних проваджень здійснювалося виключно Генеральною прокуратурою України. МВС із самого початку виконувало виключно завдання, поставлені ГПУ», – йдеться у заяві.

«Зокрема, при розслідуванні розстрілів на вулиці Інститутській та по встановленню бійців так званої «чорної роти Беркута», оперативно-слідчі групи МВС діяли бездоганно», – додають у МВС.

У міністерстві також повідомляють, що організовано щотижневе спільне підбиття підсумків роботи спеціальної слідчої групи Генеральної прокуратури і постійно діючої оперативної групи МВС, що суттєво активізувало роботу з розслідування злочинів і усунуло розбіжності «в роботі слідчих груп різних відомств, які мали місце на початковому етапі».

«Саме про цю проблему, найімовірніше, і заявив голова Міжнародної консультативної групи Братза на прес-конференції, виходячи з недостовірної та застарілої інформації», – наголошують у МВС.

У міністерстві також заявили про готовність зустрітися з членами Міжнародної дорадчої групи Ради Європи і в межах, допустимих для слідства, надати достовірну інформацію про участь МВС у розслідуванні злочинів на Майдані.

Раніше сьогодні міжнародна дорадча група щодо розслідувань подій на майдані Незалежності в Києві назвала роботу українських слідчих неефективною. Зокрема у звіті міжнародної групи заявили, що позиція МВС перешкоджала незалежного розслідування подій на Майдані, також у звіті повідомлялось про відсутність співпраці правоохоронних органів у розслідуванні злочинів проти активістів Майдану.

XS
SM
MD
LG