Доступність посилання

ТОП новини

Контрбатарейні установки зменшили втрати на Донбасі на 25% – Ординович


Андрій Ординович
Андрій Ординович

Військову допомогу, яку збройні сили України отримують з закордону, використовують ефективно і вона допомагає зменшити число втрат серед солдатів. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив виконувач обов’язків начальника головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України Андрій Ординович.

«Яскравий приклад – контрбатарейні установки, які у процентному відношенні на 25 відсотків зменшили втрати при їх застосуванні. Це значить – своєчасне виявлення тих чи інших мінометів, артилерійських систем і своєчасно була дана команда на їх ураження», – повідомив військовий.

Водночас, Ординович зазначив, що недоліком отриманих радарів є малий радіус дії. Тому в подальшому в Генштабі, розповів він, розраховують отримати потужніші установки.

Ординович вважає, що Україна отримає летальне озброєння з закордону за умови ескалації конфлікту на Донбасі та захоплення сепаратистами нових територій.

У березні президент України Петро Порошенко повідомив про додаткову нелетальну допомогу США Україні в галузі безпеки загальною вартістю 75 мільйонів доларів. На цю суму США надають безпілотники, системи зв’язку, радари для визначення мінометних та артилерійських позицій, прилади нічного бачення та інші засоби, а також 230 військових автомобілів.

XS
SM
MD
LG