Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко виступає за скорочення кількості вищих навчальних закладів в Україні


Петро Порошенко ©Shutterstock
Петро Порошенко ©Shutterstock

Президент України Петро Порошенко вважає за доцільне скоротити кількість вищих навчальних закладів в Україні. Про це він сказав на зустрічі зі студентами та викладачами Чернігівського національного педагогічного університету імені Тараса Шевченка.

За повідомленням прес-служби президента, зросла кількість вищих навчальних закладів, яка сягає найвищого в Європі показника – 1 заклад на 49 тисяч населення.

Він додав, що, наприклад, у Німеччині та у Франції цей показник в10 разів та в 30 разів відповідно менше, але якість освіти в цих країнах значно вища.

«Болісно скорочувати, але ситуація така, що беруть у молоді гроші, а замість знань і професії видають порожній папірець. І як результат – нульовий інтерес від ринку праці. Такі виші треба закривати або надавати їм інший статус», – сказав Порошенко.

Президент також зауважив, що реформа в галузі освіти вже була започаткована з прийняттям закону «Про вищу освіту».

У липні минулого року Верховна Рада схвалила нову редакцію закону про вищу освіту. Голова парламентського комітету з питань науки й освіти Лілія Гриневич зауважила, що спроби ухвалити цей документ тривали 5 років. За словами Гриневич, цей закон допоможе Україні у входженні до європейського освітнього простору.

XS
SM
MD
LG