Доступність посилання

ТОП новини

Робота над ядерною угодою з Іраном триватиме – Лавров


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у кулуарах переговорів щодо ядерної програми Ірану
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у кулуарах переговорів щодо ядерної програми Ірану

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, що узгоджений проект рамкової угоди між Іраном і шістьма світовими державами, який передбачає скасування економічних санкцій в обмін на обмеження ядерної програми Тегерана, але експертипрацюватимуть над рештою технічних деталей протягом найближчих тижнів, щоб укласти остаточну ядерну угоду до кінця червня.

Про це очільник російського зовнішньополітичного відомства сказав 1 квітня – після того, як час переговорів був розширений за межі раніше добровільно взятого на себе сторонами граничного терміну. Лавров додав, що проект угоди поширюється на «всі ключові питання», які ще належить вирішити.

Мінжнародні інформаційні агентства цитують близьких до переговорів неназваних американських дипломатів, які кажуть, що угоди з усіх важливих питань ще немає. Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус залишив переговори вночі 1 квітня, заявивши, що повернеться, коли буде «корисним» і потрібним.

Міністр закордонних справ Ірану Могаммад Джавад Заріф заявив журналістам сьогодні, що є «значний прогрес» і що він сподівається на завершення роботи над рамковою угодою протягом дня.

XS
SM
MD
LG