Доступність посилання

ТОП новини

Лідери кримських татар хочуть зробити ATR загальноєвропейським проектом


Чубаров і Джемілєв їдуть з відповідною пропозицією до ЄС

Національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв і голова Меджлісу Рефат Чубаров 1 квітня проведуть зустріч з низкою провідних експертів Європейського союзу, під час якої запропонують зробити кримськотатарські ЗМІ, що входять до холдингу ATR, загальноєвропейським проектом.

Про це Рефат Чубаров повідомив у Facebook.

За його інформацією, на зустрічі будуть присутні відомі політики.

«Будемо обговорювати питання майбутнього 21-22 травня 2015 року Ризького саміту ЄС. Пропозиція, яку я озвучу – ATR, а також дитячий телеканал Lale і радіо «Мейдан» як кримськотатарські електронні ЗМІ повинні стати загальноєвропейським медіа-культурним проектом. Думаю, що порозуміння буде....», – написав Чубаров.

З 1 квітня телеканал ATR припинив мовлення. До кінця березня йому так і не вдалося зареєструватися як ЗМІ згідно з російським законодавством.

Телекомпанія кілька разів подавала документи до Роскомнагляду, але їх повертали назад з різних причин. Аналогічна ситуація з іншими ЗМІ, що входять до медіахолдингу ATR – дитячим кримськотатарським телеканалом Lale, FM-радіостанціями «Мейдан» і «Лідер», які припинили як аналогове, так і супутникове мовлення. Без російської реєстрації також залишилося інтернет-видання «15 минут», новинний сайт QHA.

Оригінал матеріалу – на сайті «Крим.Реалії»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG