Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Росії Медведєв підписав постанову про надання Україні знижки на газ


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про надання Україні знижки на газ у другому кварталі у розмірі експортного мита.

Як повідомляє прес-служба російського уряду, постанова продовжує пільговий режим поставок до 30 червня 2015 року включно.

У російському відомстві зауважили, що експортне мито розраховується за формулою: при ціні в 333,3 долари США і вище за 1 тисячу кубічних метрів газу зниження складе 100 доларів США, при ціні нижче 333,3 долара США знижка складе 30% такої ціни.

З 1 квітня перестає діяти так званий «зимовий пакет» домовленостей про постачання газу між «Нафтогазом» і «Газпромом», досягнутих минулої осені у тристоронньому форматі.

За словами міністра енергетики України Володимира Демчишина, Україна готова купувати російський газ, якщо він коштуватиме 250 доларів за тисячу кубометрів.

Міністр також зазначив, що Україна розраховує підписати газову домовленість із Росією на період до кінця опалювального сезону 2015-2016 років на тристоронніх переговорах за участі ЄС 13-14 квітня.

Ціна на російський газ у першому кварталі 2015 року складає 329 доларів за тисячу кубометрів. Україна утримує російський газ у режимі передплати зі знижкою у 100 доларів на тисячу кубометрів.

XS
SM
MD
LG