Доступність посилання

ТОП новини

Наливайченко: реформувати СБУ треба за зразком служби безпеки ОУН-УПА


Валентин Наливайченко
Валентин Наливайченко

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко виступає за реформування СБУ за зразком служби безпеки Організації українських націоналістів – Української повстанської армії. Про це він сказав у інтерв’ю виданню «День».

«Для СБУ не треба вигадувати нічого зайвого — важливо взяти за основу традиції та підходи до роботи Служби безпеки ОУН-УПА у 1930-1950-х роках. Вона працювала проти агресора в умовах тимчасової окупації території, мала патріотичне виховання, бойову контррозвідку та спиралася на мирне українське населення, користуючись його безпрецедентною підтримкою», – заявив Наливайченко.

У рамках реорганізації СБУ він пропонує також відмовитися від назв «управління» і «департамент».

«При реформуванні СБУ ми будемо пропонувати рухатися по шляху відмови не тільки від кегебістських назв, а й від структур, не властивих нам органів безпеки. Наприклад, замість управлінь і департаментів треба рішуче перейти на референтури й округи», – сказав голова відомства.

Наливайченко додав, що референтури, на відміну від департаментів, мають більш широкі функції, зокрема, ведуть інформаційну війну проти ворога, і займаються зв’язками із громадськістю.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що реформування СБУ має відбуватися за стандартами НАТО і ЄС.

XS
SM
MD
LG