Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд змінив вирок у справі про катастрофу «Булгарії»


Колегія Верховного суду російської республіки Татарстан змінила вирок двом обвинуваченим у справі про катастрофу теплохода «Булгарія» в липні 2011 року.

Суд посилив покарання старшому експерту Річкового реєстру Якову Івашову. Він отримав 5,5 років позбавлення волі і був узятий під варту в залі суду. Раніше він був засуджений на 5 років і звільнений за амністією.

Паралельно суд пом’якшив вирок гендиректору компанії-суборендаря судна Світлані Інякіній: замість 11 років колонії вона отримала 9,5 року у зв’язку із закінченням терміну давності по одній зі статей.

Перегляду вироку, винесеного Московським районним судом Казані в липні минулого року, домагалися як засуджені, так і сторона звинувачення. Захист просив Верховний суд Татарстану скасувати вирок і звільнити всіх фігурантів справи. Прокуратура і представники потерпілих вважають покарання недостатньо суворим.

Теплохід «Булгарія» затонув 10 липня 2011 року в Куйбишевському водосховищі в Татарстані. На борту перебувала 201 людина, 122 з них, зокрема, капітан судна, загинули.

Винними у справі про катастрофу «Булгарії» були визнані суборендар судна Світлана Інякіна, екс-глава й інспектор казанського Ространснагляду Ірек Тімергазєєв і Владислав Семенов, старший помічник капітана Раміль Хаметов і колишній старший експерт Річкового реєстру Яків Івашов.

XS
SM
MD
LG