Доступність посилання

ТОП новини

«Роскомнагляд»: у Криму зареєструвалися 232 ЗМІ


У Криму за законами Росії перереєструвалися 232 засоби масової інформації, повідомляють в «Роскомнагляді», який видає відповідні дозволи на діяльність.

За даними відомства, серед кримських ЗМІ, які отримали російську реєстрацію, 8 мережевих видань, 19 телеканалів, 42 радіоканали, 163 друкованих видання й інформаційних агентств.

«Із цього числа 207 ЗМІ мали дозвільні документи, оформлені за українським законодавством, і пройшли перереєстрацію. Ще 25 зареєстрованих ЗМІ – це російські засоби масової інформації, які вперше вийшли на медіаринок півострова (одне мережеве видання, два телеканали, 8 радіоканалів і 14 друкованих видань та інформаційних агентств)», – йдеться в повідомленні.

«Реєстрація ЗМІ в Криму продовжується в загальному порядку, передбаченому законодавством Росії», – додають у «Роскомнагляді».

У листопаді 2014 року Держдума Росії ухвалила рішення про те, що всі ЗМІ на півострові повинні пройти перереєстрацію до 1 квітня 2015 року. До цього в Криму діяли українські дозвільні документи.

У числі тих, хто не отримав дозволу на роботу від «Роскомнагляду» виявилися ЗМІ, що входять до медіахолдингу першого кримськотатарського телеканалу АТR. Опівночі 1 квітня вони припинили свою роботу.

Із кримськотатарських ЗМІ російську реєстрацію отримав «Голос Криму», який публікується російською мовою. Як повідомили раніше у цьому виданні, газета виходитиме накладом у 6000 примірників і під новою назвою – «Голос Криму New».

XS
SM
MD
LG