Доступність посилання

ТОП новини

МВС відкрило справу проти групи підприємств Фірташа OSTCHEM – Аваков


Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

МВС відкрило кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем та розкраданням бюджетних коштів з боку посадових осіб групи підприємств Дмитра Фірташа OSTCHEM. Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков.

«Дії посадових осіб підприємств «Азот», «Рінеазот», «Концерн Стирол», «Сєверодонецького об’єднання «Азот» розцінюються як дії, що призвели до розкрадання у держави коштів на суму понад 2,3 мільярда гривень», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Справу відкрито за статтею 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частина 5 (особливо великі розміри).

За словами Авакова, напрацьовані матеріали передають для процесуального керівництва і визначення підслідності в Генпрокуратуру.

У групі OSTCHEM наразі цю інформацію не коментують.

Раніше повідомлялось, що Генеральна прокуратура і Служба безпеки України не розпочинали ніяких кримінальних проваджень щодо олігарха, спонсора Партії регіонів Дмитра Фірташа. Про це стало відомо з відповідей від ГПУ й СБУ на запити журналістів програми «Схеми», спільного телепроекту Радіо Свобода і Першого Національного.

XS
SM
MD
LG