Доступність посилання

ТОП новини

У Криму прокуратура застерегла делегата Курултаю від «екстремістських акцій»


Алі Озенбаш
Алі Озенбаш

У Криму голові Ревізійної комісії VI Курултаю кримськотатарського народу Алі Озенбашу співробітники прокуратури вручили попередження. Про це він повідомив проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

«Мене дзвінком по телефону настійно запросила до прокуратури якась Обер Анна Олександрівна і, оголосивши його вголос під відеозапис, під розпис вручила мені документ, підписаний заступником прокурора міста (Сімферополя),… названий «попередженням», – сказав Озенбаш.

За його словами, даним документом до делегата Курултаю доводилося, що «за наявною інформацією в прокуратурі Сімферополя члени Меджлісу кримськотатарського народу виношують наміри про вчинення екстремістських акцій ...».

«Із наведеного випливає, що існує змова між прокуратурою міста Сімферополя і Меджлісом кримськотатарського народу і останній виношує свої наміри саме в прокуратурі, що, напевно, логічно, адже будівля Меджлісу заарештована. Залишається сподіватися, що до будь-яких планів він їх не виносить і ніяких «екстремістських» акцій не відбудеться», – заявив Озенбаш.

Він має намір повідомити цю іекстнформацію Курултаю кримськотатарського народу, коли той збереться на чергову сесію, щоб Курултай дав належну оцінку такій «співпраці».

Озенбаш також повідомив, що крім цього, в попередженні йдеться про те, що безпосередньо ним «можуть бути вчинені дії, спрямовані на участь в несанкціонованих публічних заходах, здійснення екстремістських акцій, а також порушення громадського порядку, спрямованого на дестабілізацію ситуації».

«Про яку ситуації йдеться і яке до неї відношення маю я, в документі немає ні слова», – стверджує Озенбаш.

У Криму тривають допити і обшуки в будинках членів Меджлісу кримськотатарського народу. Останні пройшли у першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла і ще одного заступника Ільмі Умерова.

XS
SM
MD
LG