Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відзначили Всесвітній день інформування про аутизм


«Дитина дощу» під час акції «Київ у блакитному» до Всесвітнього дня інформування про аутизм
«Дитина дощу» під час акції «Київ у блакитному» до Всесвітнього дня інформування про аутизм

У Всесвітній день інформування про аутизм у столичному парку імені Тараса Шевченка відбулась акція «Київ у блакитному».

Діти, які страждають на аутизм, зібрали з розмальованих блакитних шматочків пазлу сердечко, що символізувало можливості таких дітей до навчання, а також випустили в небо блакитні повітряні кульки.

«У цих дітей дуже багато проблем. Це і сприйняття соціумом, це і низький рівень діагностики і навчання. Дітям з цим діагнозом дуже важко навчатися у звичайних класах. Крім того, не всі знають як таким дітям допомогти. Дуже мало вихователів та вчителів ознайомлені з сучасними методами корекції аутизму. Мені особисто допоміг досвід таких мам, як я», – розповіла організатор акції «Київ у блакитному», голова правління співтовариства особливих сімей «Ми разом» Ольга Ладна.

«Я більше, ніж мій аутизм» – «діти дощу» нагадали про себе акцією «Київ у блакитному»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

За статистикою, кожна 88 дитина страждає на аутизм, втім виявлення хвороби у віці до 2 років дає шанс повністю подолати недугу. Щороку в Україні діагностують на 30% більше випадків аутизму, однак до сих пір немає жодної державної спеціалізованої установи, яка б надавала комплексну допомогу таким дітям.

Окрім Києва, акції до Дня інформування про аутизм проходять також у Львові, Рівному, Луцьку, Тернополі, Івано-Франківську, Вінниці, Харкові, Кривому Розі та Одесі.

2 квітня у світі визнано Днем поширення інформації про проблеми аутизму. Цю дату було встановлено резолюцією Генеральної асамблеї ООН від 21 січня 2008 року з метою підкреслення необхідності допомагати людям з цим невиліковним розладом, а також підвищення рівня їх життя.

У світі у цей день підсвічують головні споруди: хмарочоси в мегаполісах США, Ейфелеву вежу у Парижі, Біґ-Бен у Лондоні тощо. Також блакитним сьогодні засвітяться Оперний театр та Ратуша у Львові.

XS
SM
MD
LG