Доступність посилання

ТОП новини

Пошуки на місці катастрофи траулера в Охотському морі припинили до ранку


У Росії до ранку зупинили активні пошуки на місці катастрофи траулера в Охотському морі. За останніми даними Слідчого комітету Росії, у результаті аварії траулера «Далекий Схід» біля Камчатки загинули 56 людей.

Доля 13 людей залишається невідомою. У списках врятованих 63 людини. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, моряків, котрі вижили, пересаджують з кораблів, які першими прибули до місця аварії, на судно «Андромеда», яке належить тій же компанії, що і затонулий траулер. У всіх врятованих сильне переохолодження, семеро людей перебувають у вкрай тяжкому стані.

Траулер затонув в Охотському морі за 300 кілометрів від Магадана в ніч на четвер. На його борту було 132 людини – громадяни Росії, М’янми, Латвії, Вануату, а також, за даними українського МЗС, четверо громадян України. Доля українських громадян наразі невідома.

За свідченнями тих, хто вижив, судно затонуло практично миттєво, температура води в районі місця трагедії складає близько нуля градусів.

Причина катастрофи достеменно невідома. Основна версія – порушення баластування судна, яке при підйомі трала з уловом призвело до його миттєвого перекидання. За іншою версією, мова йде про зіткнення траулера з крижинами.

XS
SM
MD
LG