Доступність посилання

ТОП новини

Суд повернув державі 5 гектарів лісу в Сухолуччі, які належали Януковичу – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Вишгородський районний суд повернув у власність держави майже 5 гектарів лісу в межах Сухолуцької сільської ради, які належали підприємству «Дім Лісника» та входили до земель, на яких розташовані резиденції Віктора Януковича «Акація» та «Острів». Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

У відомстві встановили, що Київська облдержадміністрація вилучила із користування державного лісомисливського господарства землі лісогосподарського призначення та змінила їхнє цільове призначення на сільськогосподарське, потім Вишгородська райдержадміністрація передала їх у власність 6 громадян для ведення особистого селянського господарства.

«У подальшому громадяни відчужили вищевказані земельні ділянки вартістю майже 2 мільйона гривень на користь підприємства«Дім Лісника», якому обласна адміністрація у 2009 році змінила цільове призначення на землі для будівництва та обслуговування готельно-ресторанного комплексу», – йдеться у повідомленні.

Згідно законодавства, Київська облдержадміністрація не мала повноважень на вилучення земель лісового призначення, що і стало підставою для оскарженнявідповідних рішень, зазначають у прокуратурі.

У березні апеляційний суд Київської області також скасував незаконне рішення Вишгородського районного суду та повернув державі 8,8 гектара земель лісового фонду в Сухолуччі вартістю понад 5,2 мільйона гривень, що також належали підприємству «Дім Лісника».

XS
SM
MD
LG