Доступність посилання

ТОП новини

Депутати просять Генпрокуратуру і СБУ надати інформацію про обшук в МВС


Сергій Каплін (п), Юрій Левченко (л) й Андрій Іллєнко (ц)
Сергій Каплін (п), Юрій Левченко (л) й Андрій Іллєнко (ц)

Троє народних депутатів: від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Каплін і позафракційні з міжфракційного об’єднання «Свобода» Андрій Іллєнко і Юрій Левченко підготували звернення до Генеральної прокуратури і Служби безпеки України з проханням надати інформацію про те, де саме у Міністерстві внутрішніх справ відбувався обшук 31 березня, і що під час нього вилучили.

«У кабінеті Чеботаря (першого заступника голови МВС – ред.) провели обшуки. У рамках слідчих дій було знайдено документи, які підтверджують наявність і реалізацію схем в цілому Міністерстві внутрішніх справ, по усіх без винятку обласних управліннях, а так само в центральному апараті були знайдені коштовності на неймовірну суму коштів, золоті злитки, які були вилучені і мали б фігурувати в тих чи інших справах, але з тих чи інших причин у корупційний спосіб з’явилися в одного з очільників МВС», – стверджує депутат Сергій Каплін.

Відповідь від ГПУ і СБУ депутати очікують отримати протягом двох днів.

Також депутати запевняють, що неодноразово зверталися до голови МВС із вимогою відсторонити від діяльності і розслідувати діяльність Сергія Чеботаря.

Депутати виступають і за відсторонення виконання обов’язків прем’єр-міністра України Арсенія Яценюк. 7 квітня вони обіцяють провести під стінами Верховної Ради антикорупційне віче з вимогою поставити на голосування ініційовану ними Тимчасову слідчу комісію, в рамках якої відсторонити Яценюка з посади до завершення розслідування з приводу обшуку у МВС й причетності керівництва відомства до корупційних схем.

Речник СБУ Олена Гітлянська заперечила Радіо Свобода, що обшуки були у кабінетах керівників міністерства.

«Ми дійсно проводили обшук будівлі Міністерства внутрішніх справ за дорученням слідчих Генпрокуратури. Однак інформація, що обшуки проводилися у керівництва, не відповідає дійсності», – запевнила вона.

31 березня співробітники Служби безпеки України провели обшуки в Міністерстві внутрішніх справ на вулиці Богомольця у Києві.

XS
SM
MD
LG