Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр: Мінські домовленості виконуються повільно


Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявляє, що імплементація Мінських домовленостей відбувається повільно.

«Імплементація Мінських домовленостей досі проходить повільно. Хоча ситуація частково втихомирюється», – сказав Штайнмаєр у п’ятницю, 3 квітня, слова якого цитує Міністерство закордонних справ Німеччини у Twitter.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. ​Однак режим припинення вогню порушується. Сторони звинувачують одна одну у зриві домовленостей.

Як повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, з 15 лютого, коли на Донбасі був оголошений режим припинення вогню, там загинуло 75 українських військових. Сепаратисти не наводили зведених цифр своїх втрат.

За даними ООН, від початку бойових дій на Донбасі, які почалися у квітні минулого року, там загинуло понад 6 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG