Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс: у Криму фактично відсутні національні ЗМІ


У Меджлісі кримськотатарського народу заявляють, що на території анексованого півострова у кримських татар практично не лишилося національних ЗМІ, повідомляє «Крим.Реалії».

У прес-службі Медждісу наводять дані Міжнародного комітету із захисту незалежних кримськотатарських ЗМІ, згідно з якими станом на 1 квітня 2015 з низки національних кримськотатарських засобів інформації процедуру реєстрації за російським законодавством пройшло лише одне видання – газета «Голос Криму», що називається зараз «Голос Криму New» і видається російською мовою.

Серед газет, що видаються кримськотатарською мовою, реєстрацію пройшло єдине регіональне видання «Сувдаг' сеси», як додаток до газети «Судакские вести», повідомляють у прес-службі.

«Таким чином, на сьогоднішній день на території Криму фактично відсутні національні засоби масової інформації, які надають можливість отримання інформації кримськотатарською мовою. Отже, кримські татари позбавлені звичних джерел отримання інформації», – заявляють у Меджлісі.

До 31 березня 2015 на території Криму працювала низка кримськотатарських ЗМІ: газети «Ян'и Дунья», «Кирим», «Голос Криму», «Авдет», журнали – «Арманчик'», «К'асевет», «Йилдиз», інформаційні агентства – «Кримські новини QHA» та інтернет-портал «15 минут», телеканали – АТR і Лялі, радіо Мейдан.

З 1 квітня припинив своє мовлення телеканал АТR, який не пройшов перереєстрацію згідно з російським законодавством через відмову у ліцензії «Роскомнадзору».

Інформаційне агентство «Кримські новини QHA» також отримало відмову в реєстрації та було змушене припинити свою діяльність на території Криму і переїхати до Києва.

XS
SM
MD
LG