Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: закон про особливий порядок для частини Донбасу заважає домовленостям


Керівний МЗС Росії Сергій Лавров
Керівний МЗС Росії Сергій Лавров

Керівний МЗС Росії Сергій Лавров заявляє, що закон України особливий порядок для частини Донбасу створює перепони на шляху виконання Мінських домовленостей.

«Ключове значення має чітке дотримання тієї поетапності, яка закріплена і схвалена президентами Росії, Німеччини, Франції та України. Поетапність ця значною мірою піддається випробуванням у зв’язку з відомим законом Верховної Ради про особливий статус окремих районів Луганської та Донецької областей, який йде врозріз з Мінськими домовленостями», – сказав Лавров у суботу, 4 квітня, на прес-конференції у Братіславі, де він перебуває з візитом.

17 березня, Верховна Рада внесла зміни до закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», за якими цей порядок має реалізуватися виключно органами місцевого самоврядування, що будуть обрані на позачергових виборах, призначених і проведених згідно з українським законодавством після виведення всіх незаконних збройних формувань.

Тоді парламент визнав тимчасово окупованими територіями «окремі райони, міста, села і поселення Донецької та Луганської областей, де відповідно до закону про особливий порядок місцевого самоврядування запроваджується особливий порядок здійснення місцевого самоврядування, до моменту виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої техніки, а також найманців, відновлення повного контролю України за державним кордоном».

Також Верховна Рада визначила, що ці окремі райони розташовані між кордоном із Росією та лінією розмежування, яка зафіксована у додатку до мінських угод, підписаному 19 вересня 2014 року.

XS
SM
MD
LG