Доступність посилання

ТОП новини

Під зливою у Дніпропетровську вдруге провели «марш соціальної справедливості»


У Дніпропетровську під зливою вдруге відбувся «марш соціальної справедливості»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

У суботу в Дніпропетровську під зливою більше сотні людей вийшли на другий «марш соціальної справедливості» з вимогами прозорих тарифів на проїзд та комунальні послуги, а також виплати заборгованості із зарплати працівникам державного підприємства «Південний машинобудівний завод». Перший такий марш відбувся два тижні тому, і за словами його учасників, не дав очікуваних результатів.

У руках учасники ходи тримали плакати з написами «За невиплату зарплати – кримінальну відповідальність!», «Тарифи – знизити, зарплату – підвищити!». У колоні також були помітні партійні прапори ВО «Свобода», а також кількох громадських організацій. Йдучи головним проспектом міста від Привокзальної площі до будівлі міськради, учасники скандували: «Не дали зарплати – виходь на барикади!», «Підвищуйте тарифи, а не зарплати!» тощо.

Частина мітингувальників також вимагали відставки уряду Арсенія Яценюка, за «зростання тарифів і зубожіння населення».

До будівлі міськради учасники ходи принесли хлібину, поряд з якою розмістили напис: «Хліб наш насущний став предметом розкоші для пересічних українців».

Попри неробочий день з міськради до них вийшов виконувач обов’язків керівника апарату Вадим Шебанов. Він заявив: щодо вимог попередньої акції місцева влада вже вживає заходів.

«Два тижні тому під міськрадою вже був мітинг, ми прийняли резолюцію й вжили двох заходів. Перше – звернулись до Кабміну щодо перегляду тих тарифів, які залежать саме від Кабміну. І друге – звернення до Кабміну щодо зміни менеджменту «Південмашу», який призвів до такої ситуації, підприємство фактично на стадії банкрутства. Щодо вимог до Кабміну, ми можемо тільки посприяти. Ми туди стукаємо, але поки нас не чують. За регламентом, через 30 днів мають бути відповіді від Кабміну», – сказав Вадим Шебанов.

Акцію протесту супроводжували десятки міліціонерів.

XS
SM
MD
LG