Доступність посилання

ТОП новини

Херсонські католики відсвяткували Велику Суботу


Близько двохсот парафіян римо-католицького храму Пресвятого Серця Ісуса у Херсоні взяли участь у святковому богослужінні з нагоди великодніх свят за західним календарем.

Святкове богослужіння почалося із запалення та освячення багаття, від якого були запалені свічки. З ними парафіяни увійшли у темний храм, де після молитви запалили світло на знак того, як змінюється душа людини, коли вона знаходить віру.

Настоятель храму отець Даріуш Баля у святковій проповіді закликав парафіян гідно витримати випробування, які посилає час та допомагати тим, хто цього потребує.

Римо-католицька парафія існує у Херсоні з 1787 року. Саме у католицькому соборі у 1918 році була вперше в історії місті прочитана християнська проповідь українською мовою.

Зараз парафія храму Пресвятого Серця Ісуса опікується міським Хоспісом, чотирма дитячими будинками та будинком для жінок-інвалідів.

Раніше Папа Римський Франциск провів всеношну службу у Римі, у якій взяли участь десятки тисяч людей. У своїй проповіді понтифік розкритикував найбільші міжнародні організації, засудивши їх мовчання з приводу випадків масового вбивства християн, яке Франциск назвав змовницьким.

XS
SM
MD
LG