Доступність посилання

ТОП новини

У Миколаєві судитимуть особистого охоронця Пушиліна − СБУ


Shutterstock
Shutterstock

У Миколаївській області завершено досудове розслідування щодо двох місцевих мешканців – бойовиків «ДНР», один з якихбув особистим охоронцем ватажка терористівДениса Пушиліна. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Другий затриманий− гранатометник у казачому бандформуванні «Соколиная сотня».

Як інформують в СБУ, зловмисників було затримано у грудні 2014 року у Миколаєві, куди вони прибули для вербування найманців. Затримані були активістами «антимайдану», брали участь у антиукраїнських акціях навесні минулого року в Миколаєві та Одесі. Після відповідного вишколу у спецтаборі під Донецьком зловмисники були зараховані до різних банд.

«Охоронець» також контролював процес надходження до його «шефа» готівки від реалізації корупційних схем, слідкував щоб вона не привласнювалася іншими ватажками», − зазначили в СБУ.

Інший особисто брав участь у обстрілах з гранатомету позицій українських військових та мирних населених пунктів. Під час обшуків у помешканнях бойовиків та у їхніх автомобілях були вилучені 3 гранати різних модифікацій, а також підроблений паспорт громадянина України.

Матеріали кримінального провадження за (участь у діяльності терористичної організації; незаконне поводження зі зброєю; та підроблення офіційних документів скеровано до Центрального райсуду міста Миколаїв.

XS
SM
MD
LG