Доступність посилання

ТОП новини

Петро Симоненко прибув на допит в СБУ


Петро Симоненко, лідер КПУ
Петро Симоненко, лідер КПУ

Лідер українських комуністів Петро Симоненко в понеділок прибув на допит до Служби безпеки України. Зустріч у відомстві було призначено на 10-ту годину ранку, повістку Симоненкові вручили 2 квітня.

«Всім очевидно, що у черговий раз намагаються розправитися над Компартією, виходячи з того, що у травні буде різко загострюватися соціальне напруження серед населення», – сказав Петро Симоненко на вході до будівлі СБУ.

У СБУ повідомили, що кримінальне провадження щодо голови Комуністичної партії України Петра Симоненка стосується його участі у засіданні ЦК КПРФ і низки його публічних заяв, провадження відкрите за зверненням міністра юстиції Павла Петренка.

Раніше міністр юстиції звернувся до Служби безпеки України з проханням зʼясувати обставини участі Симоненка у пленумі у Москві і провести додаткове розслідування ймовірної причетності Симоненка до кримінальних правопорушень, пов’язаних із фінансуванням тероризму, підтримкою угруповань «ДНР» та «ЛНР», визнанням анексії Криму.

Сам Симоненко заявив, що не боїться йти на допит в СБУ, і в його виступі на з’їзді російської комуністичної партії не було нічого антиукраїнського.

XS
SM
MD
LG