Доступність посилання

ТОП новини

Харківські авіабудівники обіцяють перекривати дороги в разі невиплати зарплатних боргів


У Харкові втретє мітингували авіабудівники – вимагали виплатити зарплату
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

Працівники Харківського державного авіаційного заводу мітингують з вимогою негайно виплатити їм борги із зарплати, які накопичилися від серпня минулого року. Сьогодні учасники мітингу відмовилися від ідеї перекривання автомобільного руху по вулиці Сумській у Харкові. Проте вони кажуть, що готові до крайніх заходів у випадку, якщо і надалі зростатиме заборгованість.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на мітинг біля прохідної підприємства зібралися близько півтисячі людей із вигуками: «Зарплати», «Зарплати». Як розповіли працівники цеху №5, востаннє вони отримували частину серпневої зарплати в грудні 2014 року.

«Вісім місяців не дають зарплату. Не виплачують лікарняні, нічого. Більшість людей мають зарплати по тисячу двісті гривень, є й ті, хто заробляє по шість-сім тисяч. Заборгованість утворилася через те, що склалася така ситуація з Росією. Запчастини до літаків і самі літаки переважно призначені для Росії», – розповіла працівниця Ніна.

Виконувач обов’язків генерального директора авіапідприємства Ігор Синцов під час мітингу пообіцяв заводчанам сьогодні виплатити частину зарплати за серпень.

«Є восьмимісячні борги по зарплаті. Але сьогодні в обід ми виплатимо частину зарплати. Я думаю, що протягом квітня ми повністю погасимо борги по зарплаті. Це сума у понад 43 мільйони гривень», – заявив Синцов.

Як повідомив Радіо Свобода заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Марк Беккер, загальна кредиторська заборгованість заводу за 2014 рік складає майже три мільярди гривень. «Це катастрофічна ситуація для будь-якого підприємства, тим паче для ХАЗу, в якого на сьогоднішній день абсолютно не сформований портфель замовлень на цей рік. Необхідно вводити державні програми, яких тут на сьогоднішній день немає. Ми сьогодні можемо говорити про неефективний менеджмент, що призвело до відсутності замовлень», – сказав Беккер.

За його словами, прізвище нового гендиректора назвуть наприкінці травня. Конкурс на заміщення посади гендиректора авіазаводу має пройди з 16 по 25 травня. Щодо звільненого гендиректора Анатолія Мялиці, то, за словами чиновника, його звільнили в рамках люстраційного процесу.

Це вже третій пікет працівників авіаційного заводу в Харкові з вимогою виплатити борги із зарплат.

XS
SM
MD
LG