Доступність посилання

ТОП новини

Держдумі Росії рекомендують позбавити імунітету депутата, що голосував проти анексії Криму


Ілля Пономарьов
Ілля Пономарьов

Комітет Держдуми Росії за регламентом рекомендував нижній палаті російського парламенту розглянути питання про позбавлення недоторканності депутата фракції «Справедлива Росія» Іллі Пономарьова.

Таким чином, комітет пропонує депутатам розглянути подання Генеральної прокуратури Росії і дати згоду на притягнення Пономарьова до кримінальної відповідальності. Розгляд цього питання заплановане на 7 квітня.

Запит надійшов у Держдуму 25 березня. Генпрокуратура інкримінує Пономарьову співучасть у розтраті коштів фонду «Сколково».

У серпні 2013 року суд постановив стягнути з Пономарьова близько трьох мільйонів рублів за позовом фонду «Сколково», який стверджує, що депутат не виконав контракт і замість десяти лекцій прочитав тільки одну. Пономарьов кілька разів намагався оскаржити рішення районного суду про стягнення боргу.

Ілля Пономарьов у жовтні 2013 року вийшов з партії «Справедлива Росія», однак залишається членом цієї фракції в Держдумі. Він був єдиним депутатом нижньої палати російського парламенту, який проголосував проти приєднання Криму до Росії. Лідер «Справедливої Росії» Сергій Миронов неодноразово вимагав від Пономарьова здати мандат.

Від вересня 2014 року Ілля Пономарьов перебуває в США.

XS
SM
MD
LG