Доступність посилання

ТОП новини

У справі Савченко призначили 5 нових експертиз – адвокат


Надія Савченко 26 березня, 2015 року
Надія Савченко 26 березня, 2015 року

У справі української льотчиці Надії Савченко призначили п’ять нових експертиз, повідомляє її адвокат Микола Полозов.

«Були у Савченко. Слідство призначило 5 нових експертиз. Фоно-, фото-графічна, комп’ютерно-технічна, судово-медична, криміналістична», – написав він у понеділок у своєму twitter.

Інший адвокат льотчиці Марк Фейгін повідомив, що слідство проведе допит автора відео, яке свідчить про невинуватість Савченко.

«Слідство задовольнило клопотання захисту Савченко про долучення (до справи, – ред.) відео Єгора Руського, проведення експертиз та його допит», – написав адвокат у twitter.

«Тепер ми будемо вимагати проведення очних ставок із Єгором Руським, Ігорем Плотницьким і відомим Марецьким», – додав він.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі і незаконному перетині кордону. Українка всі звинувачення відкидає.

У грудні минулого року вона оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке на той час тримала понад 80 днів. Через 11 днів голодування поновилося.

Минулого тижня російські правозахисники повідомили, що українська льотчиця потрохи приймає їжу, але лише в кількості, яка необхідна для підтримки життя.

XS
SM
MD
LG