Доступність посилання

ТОП новини

Обговорювати направлення місії на Донбас без «Луганська і Донецька» безглуздо – Лавров


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає безглуздим обговорювати можливість направлення миротворчої місії на Донбас без участі в переговорах «Луганська і Донецька».

«Я чув заяву президента України, мого колеги – міністра закордонних справ України, про те, що є домовленість, що«нормандська четвірка» буде розглядати модальність і строки, склад миротворчої операції. Ми, природно, як чемні люди будемо готові вислухати, коли зберемося в черговий раз на тому чи іншому рівні в «нормандському форматі» пропозиції наших українських колег. Але обговорювати будь-які нові ідеї, які ніяк не згадувались в Мінську, без участі Луганська і Донецька, по-моєму, безглуздо», – заявив Лавров.

Напередодні президент України Петро Порошенко повідомив, що міністри закордонних справ країн «нормандського формату» розглянуть можливість направлення миротворців на Донбас. За словами Порошенка, миротворці мають стояти в буферній зоні лінії зіткнення і кордону, а ОБСЄ перевіряти дотримання виконання Мінських домовленостей по всій окупованій території.

19 березня спікер Володимир Гройсман підписав постанову про звернення до ООН і Євросоюзу щодо введення миротворчої місії на Донбас для гарантування миру і стабільності. Росія вже заявляла, що не голосуватиме в Раді безпеки ООН, якщо та розглядатиме звернення України про направлення миротворців на Донбас.

XS
SM
MD
LG