Доступність посилання

ТОП новини

Пургін закликає Порошенка ввести сепаратистів до складу конституційної комісії


Андрій Пургін
Андрій Пургін

Сепаратисти угрупування «ДНР» закликають президента України Петра Порошенка ввести представників угруповань «ДНР» і «ЛНР» до складу конституційної комісії. Про це заявив так званий «спікер» «Народної ради» угруповання «ДНР» Андрій Пургін.

Сепаратисти «ЛНР» на своїх сайтах про участь у роботі конституційної комісії наразі не заявляють.

Раніше глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що конституційна реформа в Україні має здійснюватися з відома Донецька та Луганська.

Сьогодні відбулося перше засідання Конституційної комісії. Під час засідання прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що Конституційна комісія, працюючи над змінами до Основного Закону, має врахувати інтереси всієї країни «від заходу до сходу». Він зауважив, що мова йде саме про законно обраних представників сходу країни, а не про «російських бандитів і терористів».

Президент України Петро Порошенко наголосив, що Україна залишатиметься унітарною державою.

Наприкінці березня президент затвердив склад конституційної комісії. До складу комісії увійшли народні депутати, науковці, судді, експерти міжнародних організацій, а також три екс-президенти України – Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко.

Проведення конституційної реформи та децентралізація влади є одним із пунктів мінських домовленостей, підписаних 12 лютого. Відповідно до них нова конституція в Україні має набути чинності вже до кінця 2015 року.

XS
SM
MD
LG