Доступність посилання

ТОП новини

За добу на Донбасі сепаратисти 35 разів порушили режим тиші – штаб АТО


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

За добу проросійські сепаратисти 35 разів порушили режим тиші на Донбасі, повідомляють у штабі АТО.

За даними штабу, найбільша активність бойовиків зберігалась поблизу Донецька, тут бойовики 6 разів вели мінометні обстріли позицій сил АТО поблизу населених пунктів Піски та Вертухіно, у тому числі із 120-міліметрових мінометів.

«З 14:45 по 14:50 по блок-посту на околиці населеного пункту Славковичі на Донеччині ворог здійснив декілька пострілів із танків та бойових машин піхоти. Крім того, противник 7 разів обстріляв позиції українських військ поблизу населеного пункту Водяне зі стрілецької зброї та станкових протитанкових гранатометів. В районі Маріуполя ворог 7 разів відкривав вогонь з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї по наших опорних пунктах, розташованих поблизу населеного пункту Широкине. О 17:30 по цьому ж місцю злочинці відкрили вогонь зі 120-міліметрових мінометів», – йдеться у повідомленні.

Крім того, поблизу населеного пункту Трьохізбенка на Луганщині відбулось бойове зіткнення з сепаратистами.

Проросійські сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні режиму припинення вогню, зокрема заявляють, що українські військові в селищі Широкине обстріляли машину з сепаратистами.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі.

XS
SM
MD
LG