Доступність посилання

ТОП новини

Симоненко заявляє, що був на допиті у СБУ як свідок


Лідер КПУ Петро Симоненко
Лідер КПУ Петро Симоненко

Лідер КПУ Петро Симоненко заявляє, що перебував на допиті у СБУ як свідок.

«Ніяких претензій до мене як до лідера КПУ і до самої партії з тих питань, які викликали цікавість ЗМІ, немає. Я як був свідком, так свідком і залишився», – сказав Симоненко журнілістам у понеділок, 6 квітня, після допиту в СБУ, який тривав майже 11 годин.

Симоненко наголосив, що не почув жодного факту, за яким йому інкримінують причетність до порушення територіальної цілісності та безпеки України.

За його словами, у вівторок, 7 квітня, КПУ підготує та подасть до прокуратури заяву для порушення кримінального провадження за фактом, як вважає Симоненко, «фальсифікації та грубого порушення закону і оголошення таємниці слідства співробітниками СБУ».

Допит Симоненка в СБУ розпочався сьогодні о 10:00.

За даними СБУ, кримінальне провадження щодо голови Комуністичної партії України Петра Симоненка стосується його участі у засіданні ЦК КПРФ і низки його публічних заяв, провадження відкрите за зверненням міністра юстиції Павла Петренка.

Раніше міністр юстиції звернувся до Служби безпеки України з проханням зʼясувати обставини участі Симоненка у пленумі у Москві і провести додаткове розслідування ймовірної причетності Симоненка до кримінальних правопорушень, пов’язаних із фінансуванням тероризму, підтримкою угруповань «ДНР» та «ЛНР», визнанням анексії Криму.

Сам Симоненко заявив, що не боїться йти на допит в СБУ, і в його виступі на з’їзді російської комуністичної партії не було нічого антиукраїнського.

XS
SM
MD
LG