Доступність посилання

ТОП новини

Сербські військові візьмуть участь у параді на 9 травня у Москві


Президент Сербії Томіслав Ніколич
Президент Сербії Томіслав Ніколич

Сербські військові візьмуть участь у параді на честь 70-річчя закінчення Другої світової війни, який відбудеться у Москві 9 травня. Відповідне рішення ухвалив президент Сербії Томіслав Ніколич.

«Армія Сербії буде брати участь у «Парад переможців» на запрошення міністра оборони Росії Сергій Шойгу, на честь 70-річчя перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні», – йдеться у повідомленні прес-служби президента Сербії, опублікованому у понеділок, 6 травня.

Досі запрошення відзначити День перемоги – 9 травня – у Москві прийняли тільки два президенти країн-членів Європейського союзу – Чехії Мілош Земан і Кіпру Нікос Анастасіадіс.

Керівники Великої Британії, Польщі, Естонії, Литви, Латвії, Франції, Німеччини, США до Москви того дня не приїдуть.

Як заявляв міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, до Москви на відзначення 70-ліття Перемоги у Другій світовій війні були надіслані запрошення 68 лідерам країн світу. Запрошення прийняли 32 лідери, серед них переважають президенти і прем’єри країн Азії і післярадянського простору. Зокрема, запрошення прийняв керівник Північної Кореї Кім Джон Ин, для якого це буде перший закордонний візит на посаді найвищого керівника країни.

XS
SM
MD
LG